Lang leve de elektronica

Gamen is een algemeen begrip onder de jongeren maar ook steeds meer naar ouderen toe. Wat gamen is is onbeschrijfelijk voor diegene die zich eraan heeft overgegeven. Het is een lifestyle, hobby inspiratie bron en een bespeelbare film/serie. In een spel kan een leuk spel element in voorkomen zoals bij FIFA. Bij andere spellen zoals de Assasin’s Creed is het verhaal helemaal verwerkt in een grote open world. Deze enorme creaties die er door de game ontwerpers zijn gemaakt dan te bespelen op een console. Er zijn natuurlijk meerdere consoles, zoals de Xbox van Microsoft, de PlayStation van Sony of de Switch van de Nintendo. Op deze consoles komen uiteindelijk de gefabriceerde spellen op te staan en kan je er gebruik van maken.

De gameconsole waar je zoon of docht er op speelt

Wat is dat nou eigenlijk zo’n console? Die vraag is natuurlijk makkelijk te beantwoorden. Het is namelijk een computer. Een computer keen we allemaal inmiddels, maar eigenlijk is een telefoon ook een computer. Dat geld ook voor een gameconsole. Het is eigenlijk een computer die gespecialiseerd is in het draaien van spellen. Deze ‘computer’ is zo afgesteld dat jouw beeld goed wordt gegenereerd, want zo’n spel kost ontzettend veel energie voor de apparaat. En daarnaast zorgt het ervoor dat je op een gemakkelijke manier zonder weerstand kan gaan spelen. Tegenover een laptop en een computer heeft de console een betere graphicskaart heeft dan je computer. Dat houdt in dat de vorm wat je op je scherm ziet heel mooi is.

Het is echter zo dat je niet zomaar iedere spel op iedere console kan spelen. Dit heeft te maken met het feit dat het drie verschillende bedrijven zijn en dat sommige spellen alleen maar op een console mogelijk zijn om te spelen. Nintendo heeft bijvoorbeeld als enige de Pokémon spellen serie tot zijn beschikken, net als de Zelda spellen en de Mario spellen. Om deze reden zijn er sommige extra fan van de ene console  en de ander van een andere. Dit heeft te maken met het feit wat voor soort spellen je leuk vind om te spelen.

console